preloader
tolkie logo
logo van NH Media: Thuis in heel Noord-Holland

Casus: omroep NH Nieuws

In het voorjaar van 2023 besloot de regionale omroep NH Nieuws om hun website te voorzien van Tolkie Leeshulp. Sindsdien legt Tolkie woorden op de website van NH Nieuws uit en hebben gebruikers de mogeljkheid om de teksten gemakkelijk te vergroten en te verkleinen

Probleem: een omroep voor iedereen

NH Nieuws merkte als regionale omroep dat het lastig is om ook echt alle mensen in Noord-Holland te bedienen. Zo zijn er in de metropool Amsterdam en in de streek West-Friesland relatief meer laaggeletterden dan gemiddeld. Omdat zij moeite hebben met teksten op B1-niveau, is het voor hen lastig om sommige artikelen te begrijpen.

“Hiermee worden onze verhalen eenvoudiger en begrijpelijker” – Stef Cornelissen, Chef Nieuws NH

Om iedereen te bereiken, besloot Sebastiaan Vos (Head of Product en Head of AI bij NH Media) de oplossingen van Tolkie in te zetten bij al hun artikelen. Zo kunnen ze de miljoenen lezers die ze bedienen nóg beter helpen. Medeoprichter Laurens van den Berg werd door NH Radio geïnterviewd over de implementatie.

Deel deze blog