tolkie logo

Maak je communicatie toegankelijker met Canva

laptop met de website van Canva

Maak je communicatie toegankelijker met Canva

Toegankelijke communicatie is belangrijk: iedereen moet je boodschap immers kunnen begrijpen. Maar wat als je publiek laaggeletterd is? Dan moet je extra letten op hoe je je boodschap overbrengt. Canva kan hierbij helpen. 

Wat is Canva?

Canva is een online ontwerpplatform. Je kunt er gemakkelijk afbeeldingen, teksten en andere ontwerpen maken. Canva is gebruiksvriendelijk en heeft veel sjablonen. Dit maakt het perfect voor mensen die geen ervaring hebben met ontwerpen.

Gebruik eenvoudige beelden voor laaggeletterden

Beelden zeggen meer dan woorden. Voor laaggeletterden zijn beelden heel belangrijk. Met de AI Afbeelding Maken tool van Canva kun je eenvoudig mooie afbeeldingen maken. Dit helpt om je boodschap duidelijker te maken. Probeer de afbeeldingen tool

Schrijf duidelijke teksten

Canva helpt ook bij het schrijven van teksten. De tool AI Tekst Schrijven kan je helpen om begrijpelijke teksten te maken. Deze tool zorgt ervoor dat je teksten kort en simpel zijn. Tolkie kan vervolgens helpen om de teksten toegankelijker te maken voor laaggeletterden. Ontdek de teksttool van Canva.

Ontwerpen voor iedereen

Met Canva kun je ontwerpen maken die er mooi uitzien én begrijpelijk zijn. De tool AI Ontwerpen helpt je hierbij. Hiermee maak je gemakkelijk aantrekkelijke ontwerpen die ook nog eens helder zijn. Probeer de AI-ontwerptool zelf.

Vertaal je boodschap

Soms spreek je publiek een andere taal. Canva heeft een Online Vertalen met AI tool. Hiermee kun je je boodschap eenvoudig vertalen. Dit zorgt ervoor dat nog meer mensen je kunnen begrijpen. Gebruik de vertaaltool.

Muziek en stemgeluid voor extra duidelijkheid

Geluid kan je boodschap versterken. Canva biedt ook tools om AI Muziek te maken en een AI Stem Generator. Hiermee voeg je eenvoudig geluid toe aan je communicatie. Dit kan helpen om je boodschap nog duidelijker te maken. Maak muziek of gebruik een stem.

Conclusie

Toegankelijke communicatie is belangrijk, vooral voor laaggeletterden. Canva biedt veel tools die je hierbij kunnen helpen. Of het nu gaat om afbeeldingen, teksten, ontwerpen, vertalingen, muziek of stem, Canva kan erbij helpen. Zo maak je je boodschap voor iedereen begrijpelijk.

Deze blogpost is een samenwerking met Canva. Probeer de tools van Canva en zie hoe je communicatie verbetert! Meer over Canva

Deel deze blog