tolkie logo

Voordelen van een vertaalfunctie op je website

afbeelding van een pagina die vertaald wordt door google translate

Voordelen van een vertaalfunctie op je website

Waarom een vertaalfunctie?

Veel mensen hebben moeite met de Nederlandse taal. Zij hebben daardoor ook moeite met informatie op je website. Denk aan anderstaligen in jouw gemeente of buurt. Een vertaalfunctie kan hierbij helpen!

Wat is een vertaalfunctie?

Een vertaalfunctie zet teksten om in een andere taal. Dit kan automatisch met onze plugin voor Google Translate. Zo kan iedereen de website begrijpen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk voor gemeentes, woningcorporaties en zorgorganisaties.

Hoe helpt Tolkie?

Bij Tolkie helpen we je graag. Wij kunnen de vertaalfunctie van Google aan je website toevoegen. Dit doen we gratis voor klanten van Tolkie Leeshulp! De leeshulp maakt teksten makkelijker te begrijpen. Zo bereik je meer mensen.

Is een vertaalfunctie echt nodig?

Sommige mensen denken dat een vertaalfunctie niet nodig is. Ze zeggen dat browsers al een vertaalfunctie hebben. Dat klopt, maar er is een probleem. Veel mensen die een vertaalfunctie nodig hebben, zijn NT2’ers. Dit zijn mensen die Nederlands als tweede taal leerden. Veel browsers zetten de vertaalfunctie pas aan als je op een website komt met een andere taal. Ga bijvoorbeeld maar eens naar een Deense nieuws-site. Dan vertaalt Google die voor je. Maar wat als je al 20 jaar in Nederland woont? Dan heb je waarschijnlijk een Nederlandse laptop. De browser snapt dan niet dat de gebruiker een vertaling wil. Een herkenbaar icoontje op je website maakt het makkelijker voor die groep: ze zien meteen dat je de site kan vertalen.

Voordelen van een vertaalfunctie

1. Bereik meer mensen

Met een vertaalfunctie bereik je meer mensen. Ook mensen die geen Nederlands spreken, begrijpen je informatie. Dit is handig voor anderstaligen in jouw gemeente of wijk.

2. Betere communicatie

Je website wordt toegankelijker. Dit zorgt voor betere communicatie. Mensen voelen zich meer welkom en begrepen.

3. Meer vertrouwen

Een vertaalfunctie laat zien dat je om mensen geeft. Het bouwt vertrouwen op. Mensen voelen zich gewaardeerd en komen vaker terug.

4. Tijdsbesparing

Met een automatische vertaling bespaar je tijd. Je hoeft niet zelf alles te vertalen. De vertaalfunctie doet het werk voor je.

Tolkie maakt het makkelijk

Bij Tolkie weten we hoe belangrijk communicatie is. We maken het je makkelijk. Wij voegen de vertaalfunctie van Google toe aan je website. En dat zonder extra kosten, als je onze leeshulp gebruikt. Zo wordt je website beter toegankelijk voor iedereen!

Conclusie

Een vertaalfunctie op je website heeft veel voordelen. Je bereikt meer mensen, communiceert beter en bouwt vertrouwen op. Bij Tolkie helpen we je graag om dit te realiseren. Neem contact met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen doen!

Deel deze blog