tolkie logo

Waarom een vertaalfunctie op je website belangrijk is

vrouw gebruikt tolkie leeshulp voor vertalen

Waarom een vertaalfunctie op je website belangrijk is

Bereik een breder publiek

Veel mensen in Nederland spreken niet vloeiend Nederlands. Denk aan expats, toeristen en anderstaligen. Met een vertaalfunctie bereik je deze groepen makkelijker! Zij kunnen jouw webteksten dan namelijk beter begrijpen.

Wat doet een vertaalfunctie?

Een vertaalfunctie vertaalt teksten naar een andere taal. Dit kan automatisch met tools zoals Google Translate en DeepL. Hierdoor wordt jouw website toegankelijker. Vooral gemeentes, zorginstellingen en woningcorporaties hebben hier baat bij. Zij bedienen namelijk een brede doelgroep.

Tolkie biedt deze oplossing!

Bij Tolkie helpen we je graag. Wij kunnen een vertaalfunctie toevoegen aan je website. Dit doen we kosteloos voor klanten van Tolkie Leeshulp. Met onze leeshulp worden teksten ook eenvoudiger. Zo kunnen nog meer mensen je website begrijpen!

Waarom een vertaalfunctie nodig is

Sommige mensen denken dat een vertaalfunctie overbodig is. Browsers zoals Chrome hebben immers een ingebouwde vertaaloptie. Maar deze werkt niet altijd goed voor iedereen. Veel NT2’ers, mensen die Nederlands als tweede taal hebben geleerd, missen vaak deze vertaaloptie. Hun browser staat vaak al op Nederlands. Een duidelijke vertaalknop op je website helpt deze groep enorm.

Voordelen van een vertaalfunctie

 1. Groter bereik
  Met een vertaalfunctie bereik je meer mensen. Zo kunnen anderstaligen in je omgeving ook je website gebruiken.
 2. Betere toegankelijkheid
  Je website wordt gebruiksvriendelijker. Iedereen kan de informatie makkelijk vinden en begrijpen.
 3. Versterkt vertrouwen
  Een vertaalfunctie toont dat je om je bezoekers geeft. Dit wekt vertrouwen en zorgt voor een positief imago.
 4. Effici├źntie
  Met automatische vertaling bespaar je tijd en moeite. Je hoeft niet zelf teksten te vertalen. De functie doet het werk voor je.

Conclusie

Een vertaalfunctie op je website heeft veel voordelen. Je bereikt een breder publiek, verbetert de toegankelijkheid en versterkt het vertrouwen. Bij Tolkie begrijpen we hoe belangrijk duidelijke communicatie is. Wij zorgen dat jouw website toegankelijker wordt. Met de Google vertaalfunctie en onze leeshulp wordt je site voor iedereen begrijpelijk. Wil je dat we dat eens laten zien? Plan dan een demo!

Deel deze blog