preloader
tolkie logo

Omroep Tilburg: Tolkie zorgt ervoor dat onze website voor meer mensen toegankelijk wordt.”

foto van wsz case

Omroep Tilburg: Tolkie zorgt ervoor dat onze website voor meer mensen toegankelijk wordt.”

Omroep Tilburg: "Tolkie zorgt ervoor dat onze website voor meer mensen toegankelijk wordt.”

Geschreven op: 27 augustus 2023

foto van omroep tilburg case
Een stap vooruit in toegankelijkheid

Omroep Tilburg heeft onlangs een belangrijke stap gezet om haar content toegankelijker te maken voor een breder publiek. Met de implementatie van Tolkie, een innovatieve leeshulp ontwikkeld door Jeroen van de Nieuwenhof en Laurens van den Berg, zet de omroep zich in voor de laaggeletterden in de samenleving.

“Als omroep is het belangrijk dat we zoveel mogelijk mensen in Tilburg en omgeving bereiken. Tolkie zorgt ervoor dat onze website voor meer mensen toegankelijk wordt.”
Ron Schuurkes
Directeur Omroep Tilburg
De uitdaging

Hoewel Omroep Tilburg zich inzet voor het delen van nieuws en verhalen die relevant zijn voor haar lezers, kan de inhoud soms te complex zijn voor laaggeletterden. Zij hebben moeite met lezen en komen in teksten jammer genoeg op dagelijkse basis struikelblokken tegen.

De oplossing

Tolkie, een innovatieve tool die teksten voorziet van leeshulp, is dé oplossing voor dit probleem. Door Tolkie te integreren op de website van Omroep Tilburg, kunnen lezers met één druk op de knop verschillende vormen van leeshulp raadplegen, die die struikelblokken wegnemen.

De voordelen voor Omroep Tilburg op een rij:
Conclusie

De integratie van Tolkie op de website van Omroep Tilburg zou niet alleen de toegankelijkheid van de content verbeteren, maar draagt ook bij aan de taak van de omroep om haar opgeving goed op de hoogte te houden van lokale ontwikkelingen. In een tijd waarin toegankelijkheid en inclusiviteit steeds belangrijker worden, is het essentieel voor nieuwsorganisaties als Omroep Tilburg om voorop te lopen en te zorgen dat iedereen toegang heeft tot belangrijke informatie. Tolkie vormt die brug naar toegankelijke teksten.