tolkie logo
Tolkie Leeshulp voor lokale publieke omroepen

Leeshulp voor laaggeletterden

Geef iedereen toegang tot jullie content

Geef laaggeletterden leeshulp

Plug-and-play

Onze software is zo gebouwd dat het met elk CMS werkt. Wil jullie omroep met Tolkie aan de slag? Dan kunnen we morgen live!

Leeshulp in jouw stijl

Wil je de leeshulp voor laaggeletterden installeren? Dan krijgt onze plug-in jullie huisstijl. Zo voelt het direct vertrouwd!

Gestart vanuit de journalistiek

Ontwikkeld met behulp van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek; gebouwd voor nieuwssites

Wat is Tolkie Leeshulp?

Tolkie is een gebruiksvriendelijke plugin die lezers helpt bij jullie nieuwsteksten. Dit doen we omdat meer dan 1 op de 6 volwassenen in Nederland laaggeletterd is. Dat is dus een enorm deel van jullie doelgroep. Tolkie helpt jou als journalist om deze doelgroep toch te bereiken. Zo leggen wij moeilijke woorden uit en kan onze leeshulp met één druk op de knop een makkelijke versie van jullie tekst maken. Zo kun jij blijven doen waar je goed in bent en zorgen wij ervoor dat jouw boodschap bij iedereen aankomt. 

Voorleeshulp bij nieuws

Laat je nieuwsteksten 24/7 voorlezen voor bezoekers met leesproblemen of dyslexie

Eenvoudige samenvattingen

Laat jullie nieuwsteksten automatisch samenvatten in een speciale samenvatting voor laaggeletterden

Jouw nieuws in 133 talen?

Bereik iedereen uit jouw stad, streek of regio met 133 vertaalopties

“Als omroep is het belangrijk dat we zoveel mogelijk mensen in Tilburg en omgeving bereiken. Tolkie zorgt ervoor dat onze website voor meer mensen toegankelijk wordt!”

Als één van de grootste lokale omroepen van Nederland, is Omroep Tilburg een samenwerkingspartner waar we trots op zijn. Met de software van Tolkie worden al hun teksten voorzien van de modernste leeshulp. Want zoals Omroep Tilburg zelf ook zegt: lokale content is van wereldbelang!

Omroep Tilburg

Ron Schuurkens, directeur

Nieuwsgierig geworden?

Dan geven we je graag een demo. Tijdens deze online afspraak laten we je onze leeshulp zien bij een tekst over een betalingsregeling voor huurders. Daarnaast krijg jij de mogelijkheid om al je vragen te stellen.