preloader
tolkie logo

Onderwijs | Leeshulp, vertaalfunctie, voorleesfunctie | Tolkie Leeshulp

Onderwijs | Leeshulp, vertaalfunctie, voorleesfunctie | Tolkie Leeshulp

Onderwijs

Een begrijpelijke schoolsite voor iedereen

Als school probeer je natuurlijk aan ouders duidelijk te maken waar jullie voor staan. Maar niet alle ouders kunnen zich vooraf even goed inlezen. Met de oplossingen van Tolkie is dat geen probleem. Onze producten zorgen ervoor dat jullie communicatie richting ouders en leerlingen in een handomdraai begrijpelijk wordt.

1 op de 6 ouders

In ons land hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen en schrijven. Dat komt neer op 1 op de 6 mensen. Onder 15-jarigen leerlingen is de verhouding zelfs 1 op de 3! Laaggeletterden kunnen wel lezen, maar niet goed genoeg om ‘normale’ teksten te begrijpen. Dat veroorzaakt niet alleen miscommunicatie. Zo vergroot laaggeletterdheid langzaam de ongelijkheid: hoe kies je een passende school op niveau als je ouders je niet bij je keuze kunnen begeleiden? Logisch dat kinderen van laaggeletterde ouders ongeveer 200% meer kans hebben om zelf laaggeletterd te worden – logisch, maar vooral tragisch.

Leeshulp-oplossing voor schoolsites

Om laaggeletterden te helpen bij lastige teksten hebben wij ‘Tolkie Leeshulp’ ontwikkeld. Wanneer jullie die leeshulp toevoegen aan jullie website, krijgen alle bezoekers hulp en uitleg bij jullie teksten. Zo krijgen alle woorden een eenvoudige uitleg en kunnen bezoekers altijd een A2-tekst opvragen als ze jullie standaard tekst te lastig vinden. 

twee tolkie-logo's in de vorm van een slot, om veiligheid aan te duiden

Kies voor veilig: kies voor Tolkie

Bij Tolkie staat veiligheid voorop. Als technologiebedrijf ben je immers verplicht om daar rekening mee te houden. Maar zelf doen we daar graag een schepje bovenop: zo kunnen wij nooit zien wie de leeshulp gebruikt en implementeren we de leeshulp nooit in persoonlijke omgevingen als jullie dat niet willen. Wil je meer weten over de veiligheid van Tolkie? Klik dan hieronder.

"Persoonlijk en duidelijk!"

– Drenthe College over het contact met Tolkie

Eén van de onderwijsorganisaties die Tolkie Leeshulp inzetten is Drenthe College. Deze MBO-school koos voor Tolkie om leeshulp te geven en zo de gebruikerservaring van bezoekers te verbeteren. Ze lieten zelfs op maat twee nieuwe functies bouwen. Een prachtige samenwerking!

Geef laaggeletterden een kans!

Door samen te werken, kunnen we de groep laaggeletterden helpen. Jij speelt daarbij een grote rol: als school kun je het tij keren. Door de handen ineen te slaan, zorgen we ervoor dat kinderen en jongeren een passende school vinden en de communicatie van jullie school begrijpen. Op die manier breken we de trend van de stijgende laaggeletterdheid. Doe je mee?

Meer weten?

foto van een gebruiker testsessie

Neem dan contact op!