tolkie logo
Tolkie Leeshulp voor het onderwijs

Help leerlingen en ouders op weg

Inclusief onderwijs voor iedereen

Stop de ontlezing, samen met ons

Eenvoudig te integreren

Onze software is zo gebouwd dat hij op alle websites werkt. Willen jullie met Tolkie aan de slag? Dan kunnen we morgen live.

Maatwerk? Geen punt

Elke school heeft een eigen karakter. Onze tool krijgt daarom jullie huisstijl. En heb je specifieke wensen? Dan is alles mogelijk.

Stop de ongelijkheid

Informeer ouders en leerlingen met begrijpelijke en eenvoudige teksten, zodat ze de beste keuze kunnen maken voor hun eigen toekomst.

Wat is Tolkie Leeshulp?

Tolkie is een gebruiksvriendelijke plugin die ouders en leerlingen hulp geeft bij jullie webteksten. Dit doen we omdat meer dan 1 op de 6 volwassenen in Nederland laaggeletterd is. Onder vijftienjarigen is dat zelfs 1 op de 3! Voor deze groep zijn B1-teksten te lastig. Daarom legt Tolkie moeilijke woorden uit en kan onze leeshulp met één druk op de knop een makkelijke versie van jullie tekst maken. Zo toon je begrip, laat je zien dat je er voor iedereen bent en houd je Nederland aan het lezen: een verantwoorde oplossing, in lijn met de strategie van jullie als onderwijsorganisatie.

Voorleesfunctie

Geef leerlingen en ouders de mogelijkheid om een tekst te laten voorlezen

Tekstversimpeling

Wij maken van elk proces of aanmeldprocedure een eenvoudige (A2-niveau) tekst met één druk op de knop

Vertaalfunctie naar 133 talen

Verklein de ongelijkheid door informatie aan te bieden in ieders moedertaal

"Persoonlijk en duidelijk!"

Eén van de onderwijsorganisaties die Tolkie Leeshulp inzetten is Drenthe College. Deze MBO-school koos voor Tolkie om leeshulp te geven en zo de gebruikerservaring van bezoekers te verbeteren. Ze lieten zelfs twee functies op maat bouwen. Een prachtige samenwerking!

Drenthe College

Annemarie de Boer

Nieuwsgierig geworden?

Dan geven we je graag een demo. Tijdens deze online afspraak laten we je onze leeshulp zien bij een tekst over een betalingsregeling voor huurders. Daarnaast krijg jij de mogelijkheid om al je vragen te stellen.