tolkie logo
Workshops & lezingen

Laat je inspireren door leerzame workshops

Workshops over begrijpelijke communicatie

Lezingen over laaggeletterdheid

Okay, we zijn nerds. Maar we kunnen prima presenteren.

Als techneuten kunnen we onszelf soms helemaal verliezen in de nieuwste oplossingen. Maar dat maakt ons niet minder betrokken. Iedere week bezoeken we organisaties en vertellen we over het belang van toegankelijkheid en laaggeletterdheid. Zullen we ook eens bij jullie langskomen?

Ervaar zelf hoe laaggeletterdheid voelt

Ontdek in onze workshops hoe laaggeletterdheid invloed heeft op mensen en organisaties. Leer de signalen herkennen en begrijp hoe je jouw communicatie kunt aanpassen om iedereen te bereiken. Wist je dat we zelfs een VR-bril kunnen meenemen om jou te laten ervaren hoe het is om laaggeletterd te zijn?

De voordelen van toegankelijkheid

Leer over het belang van toegankelijke diensten - en hoe deze niet alleen laaggeletterden helpen, maar ook je bereik vergroten. In onze workshops krijg je handvatten om jullie organisatie toegankelijker te maken voor iedereen.

Wat doet AI met toegankelijkheid?

Ontdek hoe kunstmatige intelligentie (AI) kan bijdragen aan het verbeteren van de toegankelijkheid van jullie organisatie. Onze experts delen de nieuwste ontwikkelingen en laten zien hoe AI kan helpen om jouw teksten begrijpelijk te maken voor iedereen.

Leer meer over digitale inclusie voor iedereen

Verken de principes van digitale inclusie en ontdek hoe je deze toe kan passen binnen jullie organisatie. Onze interactieve sessies bieden concrete stappen en voorbeelden om je digitale platforms toegankelijker en gebruiksvriendelijker te maken.

Case: Dutch Media Week

Hoe maken we nieuws toegankelijk?

Veel nieuws is voor laaggeletterden niet toegankelijk. Dat vinden veel journalisten een probleem: zij willen iedereen bereiken. Maar door de stijgende laaggeletterdheid is dat lastig. Wat nu?

Workshop: schrijven voor laaggeletterden

Tolkie organiseerde een workshop op de Dutch Media Week van Beeld en Geluid. Samen met journalisten en ex-laaggeletterden onderzochten we wat er nou zo lastig is aan veel nieuwsteksten. En wat we daar aan kunnen doen.

Case: RPO AI Summit

Hoe zet je AI in op een slimme manier?

Iedereen heeft het over AI. Kun je het gebruiken om teksten te schrijven? Kan AI plaatjes maken voor bij onze teksten? Of moeten we het vooral gebruiken om te brainstormen? Vaak is het lastig om écht antwoord te geven op deze vragen. Want, is het resultaat echt iedere keer goed genoeg?

Workshop: experimenteren met AI

Om te ontdekken of AI consistente, kwalitatieve resultaten oplevert, moet je op een bepaalde manier met AI experimenteren. Wij hebben dit zelf erg veel gedaan om onze producten te ontwikkelen. Tijdens deze workshop deelden we onze bevindingen.

Wil je meer weten of eens kennismaken?

Neem dan contact op! We helpen je graag verder.