Toegankelijke patiëntencommunicatie

  • Patiëntencommunicatie op A2-taalniveau
  • Maakt jullie communicatie inclusief
  • Vermindert onduidelijkheid bij patiënten
Foto van een arts
Logo Alles over kanker
Logo Archipel
Logo Cedrah
Logo Fivoor
Logo Medi-Mere

Leeshulp? De tekst moet toch gewoon beter?

Op het eerste gezicht lijkt leeshulp een gek idee. Als je teksten simpel genoeg zijn, is leeshulp immers niet nodig. Maar een tekst die voor iedereen goed is, kan in de praktijk helemaal niet. Denk bijvoorbeeld maar eens aan alle moeilijke begrippen in een tekst. Kunnen die überhaupt simpeler? En wat vinden stakeholders ervan als ook zij op taalniveau A2 worden aangesproken? Er zijn talloze redenen waarom een B1-tekst, aangevuld met  leeshulp, het beste werkt. 

Eenvoudig te integreren

Onze software is zo gebouwd dat hij op alle websites werkt. Willen jullie met Tolkie aan de slag? Dan kunnen we morgen live.

Maatwerk? Geen punt

Jullie huisstijl zorgt voor vertrouwen bij patiënten. Daarom krijgt onze tool jullie kleuren.

Getest met patiënten

Onze leeshulp is bedacht en getest door laaggeletterden zelf! Zo weten we zeker dat we écht waardevolle hulp bieden.

Wat is Tolkie Leeshulp?

Tolkie is een gebruiksvriendelijke plugin die jullie patiënten hulp geeft bij jullie webteksten. Dit doen we omdat meer dan 1 op de 6 volwassenen in Nederland laaggeletterd is. Voor deze groep zijn B1-teksten te lastig! En de gevolgen zijn serieus: laaggeletterden overlijden 4 jaar eerder dan geletterden. Daarom legt Tolkie moeilijke medische begrippen uit en kan onze leeshulp met één druk op de knop een makkelijke versie van jullie tekst maken, op A2-taalniveau. Zo kan jullie medische informatie feitelijk juist blijven zónder de laaggeletterde groep patiënten uit te sluiten!

Voorbeeld van Tolkie Leeshulp op de website van Schouders

Partner van Alliantie Gezondheidsvaardigheden

Bij Tolkie vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan komen. Ook mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden. Daarom zijn wij partner van het Pharos-initiatief ‘Alliantie Gezondheidsvaardigheden’. Bekijk onze intentieverklaring.

Foto van een vrouw die een presentatie geeft bij een netwerkbijeenkomst van de Alliantie Gezondheidsvaardigheden van Pharos

Wat kunnen gebruikers met de leeshulp?

De leeshulp van Tolkie is een soort digitale taalvrijwilliger. Een taalvrijwilliger is iemand die een leerling helpt bij het leren lezen van teksten. En leren lezen is voor iedereen anders. De één wil een plaatje, de ander een vertaling, en weer een ander wil de tekst in het kort. Tolkie biedt die hulp, maar dan online bij jouw teksten. En dat maakt de informatie niet alleen begrijpelijker: het is ook hét signaal om te laten zien aan laaggeletterden dat jij er voor hen bent! 

Lees voor functie

Zet geschreven zorginformatie om in duidelijke spraak, ideaal voor patiënten met leesproblemen

Tekstversimpeling naar taalniveau A2

Vat medische teksten samen naar eenvoudige taal, waardoor het voor elke patiënt duidelijk is wat jullie bedoelen

Vertaalfunctie naar 133 talen

Helpt bij het doorbreken van taalbarrières, zodat alle patiënten jullie zorginformatie kunnen begrijpen

Wat zeggen klanten over Tolkie?

Wil je zien hoe Tolkie werkt bij jouw tekst?

Plan dan een demo in. Tijdens de afspraak krijg je alle tijd om je vragen te stellen. Wil je liever fysiek kennismaken? Dat kan ook. Neem daarvoor contact met ons op.

Voorbeeld van een demonstratie door Tolkie Leeshulp