tolkie logo
Project op maat

Jouw droom is onze expertise

Maatwerk door professionals

Geen aannames: we testen met gebruikers

Ben je op zoek naar maatwerk?

Als softwarebedrijf hebben wij veel ervaring met het bouwen van oplossingen voor overheid en semi-overheid. Maar die ervaring houden we niet graag voor onszelf. Wil jij ervan profiteren? Zet onze expertise dan in bij jouw organisatie! 

AI inzetten bij jouw organisatie

De ontwikkelingen op het gebied van AI gaan snel. Pijlsnel. Interessant, maar met die kennis kom je geen steek verder. Het gaat om actie nemen. Onze experts kijken daarom graag met je mee naar manieren om de kansen van AI jouw organisatie in kaart te brengen.

Onderzoek op maat

Soms is het nog niet helemaal duidelijk welke technologie of oplossing het beste zal uitpakken voor jouw organisatie. Of welke oplossingen ook echt voldoen aan jullie wensen. Wil je dit ontdekken? Schakel dan onze experts in en laat het door ons uitzoeken.

Getest met jullie klanten

Als ontwerper zit je vol met aannames. Echt, het overkomt de beste. De iPhone zou "nooit wat worden", want "mensen willen echte knopjes, geen touchscreen". De enige manier om te ontdekken of dat klopt, is om dat met gebruikers te testen. Wees geen Nokia, praat met gebruikers. Of laat ons dat voor je doen.

Snel opgeleverd

Wij werken bij het ontwikkelen van onze eigen producten met 'sprints'. Dat zijn korte ontwerpcycli van bijvoorbeeld een maand of twee weken. Na iedere twee weken verzamelen we feedback en kijken we terug. Zo gaan we goed voorbereid de nieuwe sprint in. Het resultaat? De oplossing ligt sneller op je bureau dan je gewend bent.

Case: CommuniCity

Vraag: hoe helpen we laaggeletterde Amsterdammers bij belangrijke informatie?

In Amsterdam komt veel meer laaggeletterdheid voor dan gemiddeld. Hoe helpen we deze inwoners bij het begrijpen van belangrijke informatie?

Oplossing: een magische knop

Gebruikers vertelden ons dat ze leeshulp fijn vonden. Maar dat ze eigenlijk gewoon een makkelijke tekst wilden. Eén op hun niveau. En een knop om die direct te krijgen.

Resultaat: Teksten op A2-niveau

We bouwden een oplossing die organisaties konden gebruiken om altijd een tekst op A2-niveau klaar te hebben voor laaggeletterde Amsterdammers; we bouwden de magische knop. Bezoekers klikken op die knop en ontvangen vervolgens een tekst op hun niveau.

Case: Raadsmaat​

Vraag: hoe maken we raadsvergaderingen van de gemeente Eindhoven voor iedereen toegankelijk?

Vergaderingen van de gemeenteraad zijn voor veel inwoners lastig te volgen. Dat is niet alleen omdat de vergaderingen gaan over ingewikkelde onderwerpen: de notulen van deze vergaderingen zijn namelijk vaak op C1- of C2-niveau geschreven, wat ze voor slechts 20% van de bevolking toegankelijk maakt.

Oplossing: Raadsmaat, een chatapp over de politiek

Fontys vroeg ons om samen met OpenMaze een chatfunctie te bouwen. Met die chat zou iedereen vragen kunnen stellen over raadsvergaderingen en vervolgens automatisch een antwoord in eenvoudige taal terugkrijgen.

Resultaat: automatische uitleg van alle vergaderingen

OpenMaze bouwde het grootste deel van de interface en techniek, waarna wij de chat testten met Eindhovenaren. Het resultaat: een innovatief hulpstuk om de politiek van Eindhoven toegankelijker te maken!

Wil je meer weten of eens kennismaken?

Neem dan contact op! We helpen je graag verder.