Hoe toegankelijk is Tolkie zelf eigenlijk?

Het is de missie van Tolkie om belangrijke informatie begrijpelijk te maken voor iedereen. Daarom proberen we zowel onze eigen website als onze eigen producten DigiToegankelijk te maken. Op die manier zijn ze voor iedereen te gebruiken. Ook wanneer gebruikers een beperking hebben. Op deze pagina lees je hoe hoe het staat met onze toegankelijkheid. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om contact op te nemen als Tolkie voor jou niet toegankelijk is. Dan komen we namelijk direct in actie. 

Tolkie Leeshulp

Voor de toegankelijkheid van Tolkie Leeshulp werken we samen met Stichting Accessibility. Zij hebben voor ons 2 ‘audits’ gedaan. Dat zijn onderzoeken waarbij de toegankelijkheid van je product wordt getetest aan de hand van de WCAG 2.1 richtlijnen. Hierbij gelden 3 niveau’s, waarbij niveau AA de meest gebruikelijke is. Om het rapport van Stichting Accessibility in te zien, kun je uiteraard contact met ons opnemen.

Uit de laatste audit van Stichting Accessibility (juni 2024) bleek dat Tolkie Leeshulp voldeed aan 88% van de richtlijnen op AA-niveau. Na de audit pakten wij die laatste verbeterpunten direct op om te kunnen voldoen aan de richtlijnen.

Is Tolkie Leeshulp toch niet toegankelijk voor jou? Neem dan contact met ons op. Het spijt ons. Laten we samen een oplossing vinden. 

Tolkie Schrijfhulp

Voor de toegankelijkheid van Tolkie Schrijfhulp werken we samen met het bedrijf Digitaal Toegankelijk. Zij helpen bij de bouw van Tolkie Schrijfhulp. Daarom werd er vanaf de start rekening gehouden met de toegankelijkheid van het product voor redacteuren met een beperking. Zo bestaat de tool alleen uit voorleesbare tekst en kan het menu met de Tabtoets bediend worden.

Wij zijn zelf niet op de hoogte van verbeterpunten op het gebied van digitale toegankelijkheid voor het product Tolkie Schrijfhulp.

Is Tolkie Schrijfhulp toch niet toegankelijk voor jou? Neem dan contact met ons op. Het spijt ons. Laten we samen een oplossing vinden. 

Deze website (www.tolkie.nl)

Bij de bouw van onze nieuwe hoofdwebsite is vanaf begin af aan rekening gehouden met de WCAG-richtlijnen. Menu’s zijn met tab te bedienen, afbeeldingen kregen een alternatieve beschrijving en alle kleuren voldoen aan de contrastrichtlijnen voor WCAG 2.1 AA. 

Wij zijn zelf op de hoogte van de volgende verbeterpunten:

  • Succescriterium 2.1.1 (niveau A): de voorbeelden van versimpeling op de pagina over Tolkie Leeshulp zijn niet met de Tabtoets te bedienen. Wij hebben zelf geen alternatieve widget gevonden in Elementor Pro die deze functie aanbiedt. Ken jij er één die toegankelijk is? Dan zouden wij het enorm waarderen als je ons hiervan op de hoogte brengt. Neem je contact met ons op? 

Is de Tolkie hoofdwebsite toch niet toegankelijk voor jou? Neem dan contact met ons op. Het spijt ons. Laten we samen een oplossing vinden.