preloader
tolkie logo

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Tolkie wil er voor iedereen zijn!

Taalniveau

We weten dat niet iedereen even goed kan lezen. Dat komt natuurlijk doordat ons team veel bezig is met het onderwerp laaggeletterdheid. Daarom proberen we op onze website zoveel mogelijk B1 te schrijven. Dat is voor laaggeletterden niet toegankelijk. De reden hiervoor is dat onze doelgroep bestaat uit communicatieadviseurs en journalisten. Zij hebben over het algemeen zelfs een taalniveau van C1 of hoger. Kom je toch een lastige tekst tegen? En vind je dat die beter moet? Vertel het ons! Dan passen we hem binnen 3 dagen aan. 

tiener met een tablet, zittend op een luie stoel

Toegankelijkheid van onze plugin

Bij Tolkie zijn we de hele dag bezig met het toegankelijk maken van teksten voor laaggeletterden. Maar niet alleen laaggeletterden hebben behoefte aan toegankelijkheid. Ook mensen die slechtziend, blind of doof zijn, gebruiken hulpmiddelen. Voor hen is het belangrijk dat een tool als Tolkie niet in de weg zit en eventueel zelfs te gebruiken is, met hulp van bijvoorbeeld een schermlezer. Je noemt dit DigiToegankelijkheid. Tolkie is te bedienen met tab en bevat alternatieve beschrijvingen voor mensen met een schermlezer. Zo zorgen we ervoor dat onze oplossing voor iedereen toegankelijk is!

oudere man met een tablet in zijn handen, waarnaar hij aandacht kijkt

Toegankelijkheid van deze website

We houden bij het onderhouden van deze website rekening met de WCAG-richtlijnen voor het maken van een toegankelijke website. Zo proberen we aan alle belangrijke afbeeldingen een alternatieve beschrijving mee te geven. Maar we zorgen er ook voor dat de site met tab te bedienen is. Heb je een verbeterpunt gezien? Geef het dan door. Wij passen het binnen 3 dagen aan.

foto van een vrouw die glimlacht om wat ze op haar telefoon ziet