tolkie logo

Omroep Tilburg: “Tolkie zorgt ervoor dat onze website voor meer mensen toegankelijk wordt.”

Blogafbeeldingen (11)

Omroep Tilburg: “Tolkie zorgt ervoor dat onze website voor meer mensen toegankelijk wordt.”

Een stap vooruit in toegankelijkheid

Omroep Tilburg heeft onlangs een belangrijke stap gezet om haar content toegankelijker te maken voor een breder publiek. Met de implementatie van Tolkie, een innovatieve leeshulp ontwikkeld door Jeroen van de Nieuwenhof en Laurens van den Berg, zet de omroep zich in voor de laaggeletterden in de samenleving.

“Als omroep is het belangrijk dat we zoveel mogelijk mensen in Tilburg en omgeving bereiken. Tolkie zorgt ervoor dat onze website voor meer mensen toegankelijk wordt.”

Ron Schuurkens

De uitdaging

Hoewel Omroep Tilburg zich inzet voor het delen van nieuws en verhalen die relevant zijn voor haar lezers, kan de inhoud soms te complex zijn voor laaggeletterden. Zij hebben moeite met lezen en komen in teksten jammer genoeg op dagelijkse basis struikelblokken tegen.

De oplossing

Tolkie, een innovatieve tool die teksten voorziet van leeshulp, is dé oplossing voor dit probleem. Door Tolkie te integreren op de website van Omroep Tilburg, kunnen lezers met één druk op de knop verschillende vormen van leeshulp raadplegen, die die struikelblokken wegnemen.

De voordelen voor Omroep Tilburg op een rij:

  • Toegankelijkheid: Met Tolkie kan Omroep Tilburg ervoor zorgen dat hun content toegankelijk is voor iedereen, inclusief laaggeletterden
  • Gebruiksvriendelijkheid: Tolkie is eenvoudig te gebruiken. Lezers hoeven alleen maar op een knop te klikken om leeshulp te krijgen.
  • Behoud van originaliteit: Hoewel Tolkie leeshulp geeft, vervangt Tolkie de originele tekst niet. Logisch, want als (nieuws)organisatie houd je van grip op je eigen teksten.
  • Verhoogde betrokkenheid: Door content toegankelijker te maken, kan Omroep Tilburg een breder publiek bereiken en de betrokkenheid van de lezer vergroten.

Conclusie

De integratie van Tolkie op de website van Omroep Tilburg zou niet alleen de toegankelijkheid van de content verbeteren, maar draagt ook bij aan de taak van de omroep om haar opgeving goed op de hoogte te houden van lokale ontwikkelingen. In een tijd waarin toegankelijkheid en inclusiviteit steeds belangrijker worden, is het essentieel voor nieuwsorganisaties als Omroep Tilburg om voorop te lopen en te zorgen dat iedereen toegang heeft tot belangrijke informatie. Tolkie vormt die brug naar toegankelijke teksten.

Deel deze blog