tolkie logo

Casus: Nova College

logo van nova college

Casus: Nova College

In de zomer van 2023 besloot het ROC Nova College uit Haarlem om hun website toegankelijk te maken voor laaggeletterde bezoekers. Nova College geeft les aan maar liefst 12.500 studenten vanaf 16 jaar. Met 130 beroepsopleidingen in de regio IJmond, gemeente Haarlem, Haarlemmermeer, Amstelveen en Harlingen zijn ze één van de grotere MBO-scholen in de Randstad.

Ongelijkheid in het onderwijs

Maar niet iedereen kan even goed profiteren van het aanbod van dit ROC. Veel leerlingen en ouders in Nederland hebben namelijk moeite met lezen en schrijven. Dat maakt het voor hen lastiger om zich goed te oriënteren op de verschillende opleidingen die ze kunnen volgen.

Toegankelijke website voor leerlingen en ouders

Nova besloot om met Tolkie samen te werken. Tolkie zette de Tolkie Leeshulp plugin op bepaalde opleidingspagina’s, om studenten te helpen als ze moeite hadden met bepaalde teksten op de website. Zo zorgen we er samen voor dat alle studenten en ouders zich even goed kunnen inlezen voordat ze aan hun opleiding beginnen.

Deel deze blog