tolkie logo

De voordelen van schrijven op B1-niveau

foto van een vrouw die een tekst op haar laptop schrijft

De voordelen van schrijven op B1-niveau

Als je schrijft op B1-niveau, heeft dit zowel voordelen voor de maatschappij als voor jou als schrijver. Het gebruik van eenvoudige taal zorgt namelijk voor teksten die door veel mensen begrepen worden.

B1 schrijven voor de maatschappij

Voor de maatschappij betekent schrijven op B1-niveau dat informatie toegankelijker wordt. Dit is essentieel, omdat niet iedereen hetzelfde leesniveau heeft. Door duidelijke en begrijpelijke teksten te maken, kun je ervoor zorgen dat jouw boodschap bij een breder publiek terechtkomt. Hierdoor vergroot je de impact van jouw communicatie! Dat is natuurlijk een doel om na te streven.

Voordelen B1 schrijven voor schrijvers

Maar niet alleen de maatschappij profiteert van het schrijven op B1-niveau – als schrijver breng je je boodschap namelijk ook beter over! Duidelijke teksten resulteren in een hogere conversie en aandachtige lezers. Door helder te communiceren met jouw doelgroep, creëer je betrokkenheid en vergroot je de kans dat jouw boodschap wordt begrepen en onthouden.

B1 schrijven voor laaggeletterden?

Het is alleen wel belangrijk om te beseffen dat zelfs ‘eenvoudige’ B1-teksten nog steeds een uitdaging vormen voor laaggeletterden die op leesniveau A2 zitten. Deze groep heeft extra ondersteuning nodig om de informatie te begrijpen.

Tolkie helpt organisaties bij B1 schrijven en A2 schrijven

Als je worstelt met het bereiken van laaggeletterde doelgroepen, kan Tolkie jou helpen. Met onze technologie bieden we oplossingen voor communicatieafdelingen om informatie op een begrijpelijke manier over te brengen – zelfs op A2-niveau. Neem contact met ons op voor meer informatie en om te ontdekken hoe wij kunnen bijdragen aan het aanpakken van laaggeletterdheid in Nederland.

Laaggeletterdheid is een ernstig probleem dat grote gevolgen heeft voor individuen en de maatschappij als geheel. Door bewust te kiezen voor B1-niveau bij het schrijven, draag je bij aan een inclusieve samenleving waarin communicatie voor iedereen toegankelijk is.

Deel deze blog