tolkie logo

Waarom een online B1 cursus volgen?

een vrouw met een koptelefoon op haar hoofd kijkt naar haar laptopscherm

Waarom een online B1 cursus volgen?

Ben je op zoek naar manieren om je schrijfvaardigheid te verbeteren? Overweeg dan eens een B1-schrijfcursus. Dat kan ook een online B1 cursus zijn. Zo’n cursus is niet alleen waardevol voor mensen van de communicatieafdeling, maar ook voor hun collega’s binnen de organisatie. Het vergroten van bewustwording over laaggeletterdheid is een belangrijk onderdeel dat ook aan bod komt tijdens deze cursus.

Laaggeletterdheid en het belang van B1

Laaggeletterdheid is een groeiend probleem in Nederland. Mensen die laaggeletterd zijn, hebben moeite met lezen en schrijven. Zelfs het B1-leesniveau is voor hen lastig. Het B1-niveau staat voor begrijpelijke taal die toegankelijk is voor een breed publiek.

Tijdens een B1-schrijfcursus leer je hoe je teksten kunt schrijven op dit niveau. Dit betekent dat je complexe informatie in begrijpelijke taal kunt overbrengen. Door bewust te zijn van laaggeletterdheid en het belang van het B1-niveau, kun je ervoor zorgen dat jouw boodschap goed begrepen wordt door een breed publiek. Laaggeletterden hebben immers zelfs met het B1-niveau moeite. Door te weten hoe je een B1-tekst op A2-niveau samenvat, en door te leren hoe Tolkie hierbij helpt, schrijf je echt voor iedereen!

Waarom is bewustwording over laaggeletterdheid belangrijk?

Laaggeletterdheid heeft verschillende oorzaken. Zo kan een taalachterstand op jonge leeftijd ontstaan doordat je in een taalarm gezin opgroeit. Maar ook lesmethodes en het schoolsysteem beinvloeden hoe kinderen de taal leren en of ze deze later deels weer verleren.

Door bewustwording te creëren over laaggeletterdheid kunnen we als samenleving stappen zetten om dit probleem aan te pakken. Een B1-schrijfcursus helpt niet alleen jou om beter te communiceren, maar draagt ook bij aan een inclusieve cultuur waarin iedereen begrepen en gehoord wordt.

Conclusie

Een B1-schrijfcursus biedt waardevolle voordelen voor iedereen die zijn of haar schrijfvaardigheid wil verbeteren. Het vergroot niet alleen jouw schrijftalent, maar helpt ook bij het creëren van bewustwording over laaggeletterdheid en dus het belang van het B1- en A2-niveau. Tolkie kan een cursus op maat verzorgen voor jou en je collega’s. Neem daarom contact op voor meer informatie.

Deel deze blog