tolkie logo

Hoe kan ChatGPT je helpen bij het schrijven van een B1 tekst met AI?

foto met schrijvende mensen en het ChatGPT logo

Hoe kan ChatGPT je helpen bij het schrijven van een B1 tekst met AI?

In de wereld van digitale schrijfhulpmiddelen neemt AI een steeds groter wordende plaats in. De tool die de grote AI hype begon, is ChatGPT. Maar hoe goed is ChatGPT in het ondersteunen van het schrijven van teksten op B1-niveau? Laten we dat eens onderzoeken.

Wat is B1-schrijven?

B1-schrijven richt zich op het creëren van teksten die voor de meeste mensen begrijpelijk zijn. Het gaat hierbij om het gebruik van eenvoudige woorden en korte zinnen. Dit maakt de tekst toegankelijk en makkelijk te begrijpen, wat essentieel is voor communicatie op websites, in brochures, of in klantencommunicatie.

De uitdaging van eenvoudig schrijven

Hoewel het eenvoudig lijkt, is helder schrijven een juist een lastig proces. Je moet goed weten wat je doet. Soms kan een tool met AI zoals ChatGPT hierdoor suggesties of versimpelingen doen die nog te complex zijn voor B1-niveau. Dit betekent dat je vaak nog aanpassingen moet maken om de tekst echt toegankelijk te krijgen. En dat kost tijd.

Dus, kan ChatGPT helpen bij B1 schrijven?

Laten we het zo zeggen: ChatGPT is en blijft een slimme assistent. Je geeft aan waarover je wilt schrijven, en ChatGPT genereert een eerste opzet. Zo’n assistent doet een voorzetje en geeft tips. Maar het is niet voor niets je assistent: je moet het uiteindelijk nog wel zelf aanpassen. Bovendien is B1 nog te lastig voor laaggeletterden. Dus ook met B1 ben je er eigenlijk nog niet.

Hoe kan Tolkie helpen?

Dit is waar Tolkie een rol kan spelen. Met tools zoals Tolkie Schrijfhulp en Tolkie Leeshulp, bieden wij ondersteuning voor het schrijven op B1-niveau en voor hulp aan laaggeletterden.

Tolkie Schrijfhulp helpt je om moeilijke woorden te vervangen door eenvoudigere alternatieven en helpt je bij het maken van korte en heldere zinnen. Voor mensen die moeite hebben met zelfs de basisniveaus van lezen en schrijven, kan Tolkie Leeshulp uitkomst bieden.

Conclusie

ChatGPT is een uitstekend startpunt voor het schrijven van teksten. Voor teksten die echt duidelijk en begrijpelijk moeten zijn op B1-niveau, kan het echter nog wel wat extra hulp gebruiken. De hulpmiddelen van Tolkie, zoals Tolkie Schrijfhulp en Tolkie Leeshulp, vullen deze behoefte perfect aan. Wil je ontdekken hoe Tolkie jou verder kan helpen? Maak dan eens kennis door een demo aan te vragen.

Deel deze blog