tolkie logo

Wat is een voorleesfunctie voor websites?

vrouw gebruikt tolkie leeshulp voor voorlezen

Wat is een voorleesfunctie voor websites?

Inleiding

In Nederland wonen 2,5 miljoen laaggeletterden. Voor hen is lezen af en toe lastig? Het is voor hen belangrijk om teksten makkelijker te maken. En hoe mooi zou het zijn als teksten vervolgens ook voorgelezen kunnen worden? In dit blog leggen we uit wat een voorleesfunctie voor website is en hoe het werkt. Daarnaast vertellen we hoe Tolkie Leeshulp kan helpen.

Wat is een voorleesfunctie?

Een voorleesfunctie is een hulpmiddel dat geschreven teksten op een website hardop voorleest. De voorleesfunctie van Tolkie kan worden geïntegreerd in alle soorten en websites. Met een voorleesfunctie kunnen bezoekers vervolgens teksten beluisteren en ondertussen zelf meelezen.

Hoe werkt een voorleesfunctie?

De voorleesfunctie van Tolkie Leeshulp gebruikt geavanceerde text-to-speech technologie om teksten om te zetten in spraak. Wanneer een bezoeker op jouw website op de voorleesknop drukt, leest de software de tekst hardop voor. Dit gebeurt op een natuurlijke manier en met een langzame, duidelijke stem.

Waar vind je een voorleesfunctie?

Voorleesfuncties zijn beschikbaar in verschillende soorten software en apparaten, maar specifiek voor websites biedt Tolkie Leeshulp een ideale oplossing. Je kunt deze functie eenvoudig integreren op je eigen website, zodat bezoekers direct gebruik kunnen maken van de voorleesfunctie.

Voor wie is een voorleesfunctie handig?

Een voorleesfunctie is bijzonder nuttig voor mensen met leesbeperkingen, zoals laaggeletterdheid en dyslexie. Maar ook mensen die moeite hebben met kleine letters of die Nederlands aan het leren zijn, hebben hier veel baat bij. Daarnaast is het een geweldige tool voor drukke mensen die multitasken en toch geïnformeerd willen blijven.

Voordelen voor jouw website

Met een voorleesfunctie verbeter je de toegankelijkheid van je website. Dit kan leiden tot meer tevreden bezoekers en een grotere doelgroep. Mensen blijven langer op je site en waarderen de extra ondersteuning. Tolkie Leeshulp maakt het eenvoudig om deze functie te integreren, zodat je bezoekers snel en eenvoudig van deze dienst gebruik kunnen maken.

Conclusie

Een voorleesfunctie kan de ervaring van je websitebezoekers aanzienlijk verbeteren. Het maakt je content toegankelijker voor een breder publiek en biedt extra ondersteuning aan wie dat nodig heeft. Bij Tolkie begrijpen we hoe belangrijk dit is en bieden we met Tolkie Leeshulp een gemakkelijke oplossing. Wil je meer weten over hoe je een voorleesfunctie op jouw website kunt integreren? Plan dan een demo in!

Deel deze blog