tolkie logo

Leven Zonder Letters: TV programma met Frans Bauer helpt laaggeletterden

foto van Frans Bauer over zijn tv programma over laaggeletterdheid

Leven Zonder Letters: TV programma met Frans Bauer helpt laaggeletterden

Een speciaal tv-programma

Frans Bauer presenteert het programma Leven Zonder Letters. Hierin helpt hij mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Hij volgt twaalf deelnemers die tegen laaggeletterdheid vechten. Frans Bauer moedigt hen aan om hun angsten te overwinnen en hun dromen te vervullen. Het doel is om te laten zien dat met hulp veel mogelijk is.

Wat is laaggeletterdheid?

In Nederland hebben veel mensen problemen met lezen, schrijven en rekenen. Dit belemmert hen in het dagelijks leven. Vaak schamen mensen zich en durven ze geen hulp te zoeken. Laaggeletterdheid betekent vaak niet alleen dat je niet goed kunt lezen of schrijven. Het betekent ook dat je moeite hebt met bijvoorbeeld solliciteren of reizen met het openbaar vervoer, want daarvoor heb je lezen en/of schrijven nodig

Verhalen van deelnemers

In Leven Zonder Letters ontmoeten we mensen als Ria en Dirk-Jan. Ria had op school moeite met leren en kon na haar schooltijd nauwelijks lezen en schrijven. Haar dochters hielpen haar altijd. Maar nu wil ze zelfstandig worden. Ze droomt ervan om een klein autootje te rijden, zodat ze weer naar Amsterdam kan gaan. Maar hoe haal je een theoriecertificaat als je moeite hebt met lezen?

Dirk-Jan werkt in de groenvoorziening, maar hij wil DJ worden. Hij vindt het lastig om muziek op te zoeken vanwege zijn leesproblemen. Nu zit hij weer op school om beter te leren lezen en schrijven. Frans Bauer moedigt hem aan om zijn angsten te overwinnen en zijn droom waar te maken.

Inspiratie en motivatie

Elke aflevering van Leven Zonder Letters volgen we de deelnemers in hun persoonlijke reis. We zien hoe ze, met de steun van Frans Bauer en experts, obstakels overwinnen. Hun verhalen zijn inspirerend en motiverend. Ze laten zien dat het nooit te laat is om te leren en je dromen na te jagen.Leven Zonder Letters toont aan dat er altijd mogelijkheden zijn. Met de juiste hulp en vastberadenheid kun je veel bereiken. Durf hulp te vragen en zet de eerste stap naar een betere toekomst!

Foto door Elvin Boer

Deel deze blog